Siemens je iz Belorusije dobil že tretje naročilo za plinske turbine SGT-800

četrtek, 19. marec 2020

Siemens je že tretjič v treh mesecih iz Belorusije dobil naročilo za dobavo industrijskih plinskih turbin SGT-800. Novo naročilo zajema pet plinskih turbin, vključno s pripadajočimi pomožnimi in električnimi sistemi, ki so namenjeni za elektrarno z največjo obremenitvijo in rezervno elektrarno. Kompletna dobava Siemensa vključuje pet plinskih turbin SGT-800 z izmeničnimi generatorji in nadzornim sistemom PCS 7. Vsebuje tudi postajo za sprejem plina, skupaj z visoko, srednje in nizko-napetostno opremo.

Nova elektrarna bo zgrajena na obstoječih lokacijah elektrarn Berezovskaya in Beloozersku, v regiji Brest na jugozahodnem delu države. Naročilo je oddalo podjetje za električno distribucijo v regiji Brest, Brestenergo. Nova elektrarna, ki bo imela zmogljivost 254 MW, bo pripomogla k nadaljnji krepitvi zanesljivosti in stabilnosti električnega omrežja v Belorusiji. Zagon nove elektrarne je predviden v decembru 2021.

Nemška industrijska skupina Siemens AG je globalno integrirano tehnološko podjetje z osnovnimi dejavnostmi na področju digitalizacije, avtomatizacije in elektrifikacije. V jeseni 2020 namerava skupina svoj energetski posel (Siemens Energy) ločiti od ostalih delov poslovanja. Začetna dražba na borzi je kljub svetovni pandemiji načrtovana za september 2020. Načrt je ambiciozen, saj naj bi se zakonita ločitev poslov zgodila že do konca marca, delničarji pa bodo o izločitvi glasovali na izredni skupščini delničarjev, ki bo predvidoma 9. julija. Siemens naj bi z manjšinskim deležem (predvidoma 30 %) ostal osnovni lastnik družbe Siemens Energy. Po ločitvi od Siemens Energy se bo skupina osredotočila na področje digitalizacije in pametne infrastrukture.

V poslovnem obdobju 1.10.2018 – 31.9.2019 je skupina ustvarila 86,8 mlrd EUR prihodkov in zaposlovala 385.000 delavcev. Družbo Siemens sta oktobra 1847 ustanovila Johann Georg Halske in Werner von Siemens in ima sedež v Münchnu v Nemčiji.
 
Vir: Factiva; Dow Jones Newswires

Več informacij o globalnih trendih na področju panoge strojev in naprav

Več informacij o globalnih trendih na področju energetike