Švedska IKEA uvaja električna vozila v svoje poslovanje

sreda, 04. julij 2018

Švedska IKEA ima ambiciozne načrte za uvedbo električnih vozil v svoje poslovanje v Indiji, pa tudi za spodbujanje osebja in strank, da uporabljajo okolju prijazna vozila. Ker IKEA želi zadovoljiti pričakovanja svojih strank, je dostava na dom pomemben sestavni del njene ponudbe. Letos nameravajo imeti 20 % električnih vozil v svoji dostavni floti v Indiji, prihodnje leto naj bi ta delež znašal 40 %, v letu 2020 pa že 60 %.

IKEA India bo pred svojim prvim trgovskim centrom v Hyderabadu namestila polnilne naprave za električna vozila, da bi tako spodbudila zaposlene in svoje kupce, da preidejo k uporabi električnih vozil. Pobuda se nanaša na lastna dostavna vozila v trgovskem centru in pisarnah, vključuje pa tudi njihove partnerje, ki skrbijo za dostavo. IKEA je za svoj novi trgovski center v mestu Hyderabad izbrala logističnega partnerja Gati-KWE, ki ponuja hitre dostavne rešitve. Partnerstvo s podjetjem Gati-KWE bo podjetju IKEA India omogočilo hitro in učinkovito dostavo njihovih izdelkov indijskim kupcem.
 
Nov IKEA trgovski center v indijskem mestu Hyderabad naj bi bil predvidoma odprt v juliju 2018. Stal bo na površini 37.000 m2. To bo prvi od 24 trgovskih centrov, ki jih IKEA namerava odpreti v Indiji do leta 2025. Druge centre bo odprla družba v Bangaloreju, Delhiju in Mumbaiju. IKEA ima trenutno več kot 400 trgovskih centrov na 49 različnih trgih po vsem svetu, od tega jih je 20 na  Švedskem.
 
Vir: Press Trust of India

Več informacij o globalnih trendih na področju avtomobilske industrije

Več informacij o globalnih trendih na področju lesne industrije