Toyoda Gosei razvija modul z globoko UV svetlobo za sterilizacijo

sreda, 22. julij 2020


Toyoda Gosei Co., Ltd. (Japonska) je razvila modul z globoko UV LED svetlobo za uporabo pri sterilizaciji vode, zraka in površin. Novi moduli uporabljajo tehnologijo, ki jo je podjetje razvijalo 30 let pri proizvodnji modrih LED sijalk.

Globoke UV LED sijalke oddajajo kratko valovno ultravijolično svetlobo, ki lahko uniči genetske materiale virusov in bakterij. Obetavne so kot nov vir sterilizacijske svetlobe, ki ga je mogoče uporabiti namesto živosrebrnih žarnic, za katere velja, da so škodljive za okolje.

Toyota Gosei je z namenom širjenja aplikacij razvijala izdelke in module oz. enote z lastnostmi vodotesnosti oz. odvajanja toplote. V skupnem poskusu, ki so ga izvedli z združenjem za biomedicinsko znanost (Biomedical Science Association), so z uporabo človeškega koronavirusa 229E (HCoV-229E), ki ima genetske materiale, podobne tistim iz virusa, ki povzroča Covid-19 (SARS-CoV2), pokazali, da so bili ti moduli zelo učinkoviti pri sterilizaciji.

Toyoda Gosei sodeluje s Skupino Toyota in drugimi podjetji pri razvoju aplikacij za vodno, zračno in površinsko sterilizacijo, ki prispevajo k varnejšemu in bolj zdravemu življenju. Podjetje bo še naprej prispevalo k ustvarjanju trajnostne družbe z osnovnimi tehnologijami, ki jih goji.

Vir. MarketLine News

Več informacij o globalnih trendih na področju energetike
Več informacij o globalnih trendih na področju biotehnologije