V Alžiriji zelena luč za uvoz avtomobilov

torek, 11. oktober 2022

Med izrednim zasedanjem Sveta ministrov, ki je potekalo 9. oktobra 2022, je predsednik Abdelmadjid Tebboune odredil odobritev uvoza vozil, mlajših od 3 let.
 
Za državljane je uvoz dovoljen ob pogoju, da uvožena vozila niso starejša od 3 let, ter da so namenjena osebni in ne komercialni rabi. Državljani, ki želijo kupiti vozilo, mlajše od 3 let, morajo to storiti brez pomoči alžirske banke, kar pomeni, da bodo morali plačati ceno avtomobila z lastnim denarjem. 
 
Druga odločitev, ki jo je sprejel Svet ministrov, se nanaša na tuje proizvajalce avtomobilov za uvoz vozil za prodajo v Alžiriji. Alžirski trg novih vozil bodo sedaj lahko oskrbovale tuje znamke, Alžirci pa jih bodo lahko kupovali zunaj trgovske mreže
Sporočilo za javnost ministrskega sveta ne omenja mehanizma, ki bi proizvajalcem omogočil prodajo avtomobilov v Alžiriji, vendar poudarja, da bo to uvozno dovoljenje opravljeno vzporedno z natančnim in stalnim spremljanjem procesa uvedbe prave avtomobilske industrije v Alžiriji, takoj, ko bo mogoče. 
 
Tretja odločitev se nanaša na specifikacije, ki ustrezajo trgovcem z avtomobili. Predsednik republike je vladi naročil, da jih Svet ministrov predstavi na naslednjem ministrskem zboru, ki bo o njegovi vsebini odločal še pred koncem leta 2022.
 

 
Viri: Factiva, L'Expression
 

Preberite tudi:

Globalni trendi na področju avtomobilske industrije


Priložnosti na alžirskem trgu


Za informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: