V Romuniji odpirajo novo tovarno pohištva po meri

četrtek, 19. avgust 2021

Družba Theta Furniture & More, ki je eden največjih konkurentov v segmentu notranje opreme v Romuniji, bo v bližini Bukarešte zgradila novo tovarno, kjer bodo proizvajali pohištvo po meri. Investicija je vredna približno 4 mio EUR.

Tovarna bo stala na površini 5.000 m2, v njej pa bodo z najsodobnejšo tehnologijo izdelovali pohištvo po meri. Proizvodnja naj bi predvidoma stekla v začetku leta 2022.

Z izgradnjo nove tovarne nameravajo v podjetju podvojiti svoje proizvodne zmogljivosti in znatno izboljšati proizvodno učinkovitost, s čimer bodo dosegli vrhunski nadzor in optimizacijo procesa izdelave pohištva po meri. Družba namerava novo tovarno uporabiti tudi kot inovacijski center.

"V bližnji prihodnosti nameravamo zgraditi nekaj nišnih proizvodnih linij ter raziskati in doseči nov napredek v uspešnosti, ponudbi in razvoju inovativnih izdelkov, ki bodo družbi omogočile prilagodljivost, potrebno za hitro prilagajanje na nastajajoče tehnologije," je povedal Gelu Florian, direktor družbe Theta Furniture & More.Romunija je 2. največja proizvajalka pohištva v vzhodni Evropi, takoj za Poljsko. Proizvodnja pohištva se je v Romuniji v zadnjih letih hitro povečevala, predvsem zaradi naraščajočega izvoza. Romunija ima eno najvišjih izvozno-proizvodnih razmerij v Evropi, rast pohištvene industrije pa dosega eno najvišjih stopenj v Vzhodni Evropi. Romunija pohištvo izvaža predvsem v evropske države, največ pa v Nemčijo, Francijo in na Slovaško.

Največji proizvajalci pohištva v Romuniji po prihodkih

Podjetje Prihodki v mio EUR (2020)
Aramis Invest Srl 225,62
Aviva Srl 89,76
Pgs Sofa & Co Srl 67,83
Ecolor Srl 63,19
Taparo Sa 54,40
Ada Fabrica De Mobila Srl 37,95
Polipol Mobila Srl 33,78
Lemet Srl 32,40
Sortilemn Sa 31,78
Rus-Savitar S.A. 28,47
 

Viri: Factiva, Business World Agency

Več informacij o globalnih trendih na področju lesne in pohištvene industrije