V ZAE so začeli proizvajati prvo ustekleničeno vodo z vitaminom D na svetu

sreda, 14. februar 2018
V ZAE so začeli proizvajati prvo ustekleničeno vodo "Al Ain Vitamin D". Gre za prvo vodo na svetu, ki vsebuje vitamin D. Voda je brez okusa, barv in brez konzervansov.

To vodo so začeli proizvajati z namenom zmanjšanja pomanjkanja vitamina D, ki je prisotno pri več kot 78 % prebivalcev v ZAE.
Vodo Al Ain Vitamin D proizvaja podjetje Agthia Group, ki je izdelek prvič predstavilo na mednarodnem srečanju "Water Summit", v okviru tedna trajnostnega razvoja v Abu Dhabiju.

Pomanjkanje vitamina D povečuje tveganje za kronične bolezni, kot so osteoporoza, bolezni srca, nekatere vrste raka, multipla skleroza ter nalezljive bolezni, vključno s tuberkulozo.

Ustrezne ravni vitamina D lahko preprečijo različna kostna obolenja, kot so rahitis pri otrocih, osteomalacija in osteopenija pri odraslih. Vitamin D je ključnega pomena za zdravje kosti in zob, hkrati pa koristi srcu, možganom, živčnemu sistemu, ter povečuje imunski sistem. Voda Al Ain Vitamin D je primeren dodatek k uravnoteženi prehrani in zdravemu načinu življenja in pomaga reševati problem  pomanjkanja vitamina D.
Prebivalci ZAE so zelo malo izpostavljeni sončni svetlobi, ki je vir vitamina D, saj se zaradi vročih poletnih mesecev večino časa zadržujejo v zaprtih prostorih. Inovativni izdelek, kot je voda Al Ain Vitamin D, lahko po mnenju generalnega direktorja Urada za standardizacijo in meroslovje ZAE (ESMA), gospoda Abdulla Abdul Qadir Al Meina, hitro in učinkovito reši te težave.

Voda Al Ain Vitamin D ima 50 mednarodnih enot (IU) priporočenega dnevnega odmerka (RDA) v 500 ml steklenici in 33 enot priporočenega dnevnega odmerka v 330 ml steklenici. Voda je na tržišču v ZAE na voljo od 15. januarja 2018.

Podjetje Agthia Group  je bilo ustanovljeno leta 2004 in ima sedež v Abu Dhabiju v ZAE. Deluje v sektorju hrane in pijače in je v 51 % lasti Abu Dhabijevega vladnega konglomerata Senaat.
 
Vir: Arabian Business Publishing

Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije