Združeno kraljestvo: Spremembe pri uporabi pravil zagotavljanja skladnosti

ponedeljek, 29. januar 2024
 

Najava trajnega priznavanja CE oznake za 21 produktnih skupin


Britansko Ministrstvo za gospodarstvo in trgovino je 24. januarja 2024 najavilo spremembe pri uporabi pravil zagotavljanja skladnosti z namenom poenostavitev in zmanjšanja stroškov za podjetja. Gre za najavo trajnega priznavanja CE oznake za 21 produktnih skupin, kot so igrače in električna oprema.

Ministrstvo za gospodarstvo in trgovino je v sporočilu za javnost sporočilo, da bo ustrezna zakonodaja, ki bo zagotavljala trajno priznavanje CE oznake za navedene produktne skupine, sprejeta v naslednjih mesecih. Podjetja bodo s tem postala fleksibilna pri odločitvi glede uporabe evropske CE oznake ali britanske UKCA oznake pri prodaji v Združenem kraljestvu

Najava uvedbe trajnega priznavanja CE oznake pa ne velja za regulativo sedmih produktnih skupin v pristojnosti drugih ministrstev, kot so medicinski pripomočki in gradbeni materiali. 

Hkrati je bila najavljena tudi uvedba večje fleksibilnosti glede zahtev označevanja v letu 2024 (Fast Track UKCA), vključno z opcijo digitalnega označevanja.   
 

Več informacij:

 

Ministrstvo za gospodarstvo in trgovino bo organiziralo spletne seminarje s podrobnejšimi informacijami za industrijo. 
 

Spletni seminar: Posodobitve pristopa Združenega kraljestva k označevanju izdelkov


V četrtek, 1. februarja, ob 11.00 po srednjeevropskem času, bo potekal spletni seminar, na katerem bodo podrobneje pojasnjene napovedane spremembe.   

Povezava za prijavo na spletni seminar:  Webinars for using the UKCA marking and placing goods on the market in Great Britain and Northern Ireland 


Pripravila:

Jana Bajec Povše 
Veleposlaništvo Republike Slovenije v Londonu
e-naslov: Jana.Bajec-Povse@gov.si

 

Preberite tudi:

Prodaja v Združenem kraljestvu