Dubai z iniciativo Športna poletna pobuda razvija športni turizem

četrtek, 15. junij 2023
 

V okviru iniciative "Športna poletna pobuda" poteka 140 športnih dogodkov na 94 različnih lokacijah v Dubaju


Do 31. avgusta 2023 se bo v Dubaju v ZAE na več kot 94 lokacijah odvijalo 40 športnih dogodkov v okviru že 3. zaporedne letne akcije "Športna poletna pobuda".

Akcija vključuje 30 športnih iger in želi spodbuditi vse družbene sloje k športu in telesnim dejavnostim v poletni sezoni.

Na vrhu seznama dogodkov so tekmovanja na snegu, ki potekajo v dvorani Ski Dubai, ter potapljaški dogodki, ki jih organizira Deep Dive Dubai.

V dvorani Ski Dubai, ki je v nakupovalnem središču Mall of the Emirate, se bodo odvijala številna tekmovanja na snegu. Organiziran bo ženski snežni tabor, joga na snegu, odbojka na snegu, prvenstvo v drsanju na ledu, mednarodno prvenstvo v drsanju in številni drugi dogodki.
 


Deep Dive Dubai organizira potapljaške dogodke, katerih namen je motivirati ljubitelje potapljanja različnih ravni, da izvajajo svoje najljubše športe v najglobljem bazenu na svetu.

Med te dogodke spadajo potapljanje na 12 m in 60 m, skavtsko potapljanje, potapljanje v globino 2 metra v 30 minutah, treningi prostega potapljanja pod nadzorom profesionalnih trenerjev, družinsko potapljanje in potapljanje za začetnike.


 
V akcijo "Športna poletna pobuda" so poleg športov na snegu in potapljanja vključeni še drugi športi, kot so košarka, tenis, namizni tenis, badminton, kriket, fitnes, tek, kolesarjenje, jadranje, ritmična gimnastika, joga, karting, boks, rokoborba, body building, jujitsu in številni drugi športi.
 

 

Iniciativa predstavlja posebno obliko športnega turizma 

Iniciativa predstavlja posebno obliko športnega turizma in prispeva k privabljanju številnih obiskovalcev iz različnih držav sveta.
 
Emirat Dubaj je tako v poletni sezoni postal cilj številnih turistov z vsega sveta.
 
Športni dogodki potekajo v sodelovanju z različnimi vladnimi in zasebnimi sektorji, kar potrjuje pomen povezovanja vlog med vsemi sektorji, s ciljem povečati raznolikost športov ter ljubiteljem športa in vsem posameznikom v družbi omogočiti, da se ukvarjajo s svojimi najljubšimi športi, sodelujejo v tekmovanjih in utrjujejo medsebojne odnose.
 
Dubai Sport City (DSC) organizira več športnih prvenstev & dogodkov, ki prispevajo k popularizaciji kulture vadbe športa in telesnih aktivnosti, ter motivirajo vse posameznike v družbi za udeležbo na športnih tekmovanjih, predvsem v poletnem času. 

Dogodki se odvijajo v klimatiziranih dvoranah, kot je Dubai World Sport v Dubai World Trade Center.
 
Pobuda je organizirana v skladu z vizijo DSC, katere cilj je ustvariti srečno športno družbo ter različnim slojem družbe omogočiti, da sodelujejo v športnih dejavnostih.
 
 
Viri: Factiva, Al-Bawaba News, – TradeArabia News Service
 
 

Preberite še:

Globalni trendi na področju športnega turizma

Vzpon ZAE kot globalnega središča športne diplomacije 

Priložnosti na trgu ZAEZa informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: