Ključni trendi evropskega pohištvenega trga

četrtek, 03. marec 2022

Pohištveni trg v Evropi naj bi v obdobju 2022-2026 rasel po 2,95 % povprečni letni stopnji in v letu 2026 dosegel vrednost 35,93 mlrd USD.
 

Ključni trendi: 

  • Eden ključnih dejavnikov rasti pohištvenega trga v Evropi je rast nepremičninske in gradbene industrije, saj prispeva k povečanju števila pisarniških prostorov, poslovnih kompleksov in stanovanjskih zgradb. Poleg tega povečevanje števila enočlanskih in dvočlanskih gospodinjstev prispeva k povečanju dejavnosti gradnje stanovanj.
 
  • Naraščajoča urbanizacija in življenjski vzorci milenijcev so prispevali k naraščajočemu povpraševanju pohištva po meri. Mestno prebivalstvo v Evropi se povečuje. Zaradi prostorske stiske v mestnih območjih je povpraševanje po večnamenskem pohištvu veliko in še narašča. Takšni dejavniki bodo v prihodnjih letih pomembno vplivali na rast pohištvenega trga v Evropi. 
 
  • Biorazgradljive, trajnostne in obnovljive surovine, kot je les, se vse pogosteje uporabljajo pri izdelavi okolju prijaznega luksuznega pohištva. Severnoameriški trdi les je ena najboljših okolju prijaznih surovin, ki se uporabljajo za takšno proizvodnjo. Poleg tega se je bambus pojavil kot okolju prijazen nadomestek za običajen les, ki se uporablja za izdelavo luksuznega pohištva. Rast segmenta okolju prijaznega in ekološkega pohištva spodbujajo tudi številna priznanja in nagrade. Okolju prijazno in ekološko pohištvo je pomemben trend, ki bo v prihodnjih letih pozitivno vplival na rast trga.


 
  • Ponudniki pohištvenega trga v Evropi bi se po oceni Tehnavio morali osredotočiti na izkoriščanje poslovnih priložnosti v »offline« segmentu, ki še vedno predstavlja največji tržni delež. Rast tržnega deleža pohištva v Evropi bo v »offline« segmentu v napovedanem obdobju precejšnja. Rast »offline« distribucije pohištva se povečuje z občutnim povečanjem števila prodajalcev, ki širijo in upravljajo svoje »offline« trgovine po Evropi.
 

 Največji proizvajalci pohištva v Evropi glede na prihodke:

Podjetje Prihodki v mio EUR (2020) Država
Bg8 Ltd. 3.539,45 Združeno kraljestvo
Okamura Corporation 2.014,62 Združeno kraljestvo
nobilia-Werke J. Stickling GmbH & Co. KG 1.320,07 Nemčija
DFS Furniture Plc 1.299,49 Združeno kraljestvo
Ikea Industry Poland Sp Z O O 1.089,48 Poljska
Hans Segmüller, Polstermöbelfabrik GmbH & Co. KG 759,79 Nemčija
Häcker Küchen GmbH & Co. KG 696,58 Nemčija
Friul Intagli Industries Spa 670,33 Italija
Schmidt Groupe 539,49 Francija


Viri: Factiva, Technavio
 

Preberite tudi: 


V letu 2021 je kljub pandemiji več evropskih držav beležilo večji izvoz pohištva, med njimi Poljska, Nemčija in Danska

Gradbeni projekti v Dubaju povečujejo povpraševanje po lesu

Več o globalnih trendih na področju lesne in pohištvene industrije