Poslovna konferenca Investicijske priložnosti v Sloveniji, Istanbul, 28. september 2021

sreda, 01. september 2021
 
Podjetja, ki jih zanima poslovnje s Turčijo ali na turškem trgu že poslujejo, vabimo k udeležbi v okviru poslovne konference Investicijske priložnosti v Sloveniji in možnosti za poslovno sodelovanje slovenskih in turških podjetij, ki bo potekala 28. septembra 2021 od 10:00 do 14.00 ure.
 
Na poslovni konferenci bodo sodelovala zainteresirana turška podjetja, Deik, gospodarska združenja iz Burse in Izmirja, podjetja s katerimi imajo kontakte častni konzuli Slovenije v Turčiji; ponudbo za sodelovanje na konferenci pa bo posredovana tudi cca 150 potencialnim investitorjem s turške strani, ki so že sodelovali na tovrstnih dogodkih v preteklosti, ali pa so obiskali Slovenijo oziroma pokazali konkretni interes za investiranje ali poslovno sodelovanje s slovenskimi podjetji.
 
Pričakujemo udeležbo vsaj šestdesetih sedanjih ali potencialnih partnerjev s turške strani.
 
 
Lokacija: Hotelsko kongresni center v Istanbulu
 
Rok prijave: 10. september 2021 na e-mail: srecko.pirtovsek@slotur.com
 

Program poslovno investicijske konference

 
Program poslovno investicijske konference, 28. september 2021
10:00 - 10:10
 
Uvodni pozdrav organizatorjev in partnerjev konference
 
10:10 - 10:30
 
Predstavitve ugodnosti za tuje investitorje, subvencije za zaposlovanje, druge ugodnosti pri vlaganjih v Slovenijo; primer uspešne investicije turškega podjetja v Slovenijo (Javna agencija Spirit Slovenija)
 
10:30 - 10:45
 
Kako uspešno poslovati s Slovenijo, kako ustanoviti podjetje v Sloveniji in odpreti bančni račun, pridobivanje delovnih viz, pogoji za pridobitev stalne vize za Evropsko Unijo ter pogoji za pridobitev slovenskega državljanstva, davčna zakonodaja v Sloveniji in možnosti za davčne olajšave (Proevent d.o.o. in drugi)
 
10:45 - 11:30
 
Predstavitev več kot 30 konkretnih projektov z možnostjo investiranja ali poslovnega sodelovanja  turških investitorjev, ugodnosti in predviden donos oziroma dobiček  (Predstavniki Sloturja - Slovensko Turškega poslovnega kluba, skupaj z drugimi partnerji)
 • Predstavitev treh poslovnih con, primernih za investiranje turških podjetij
 • Predstavitev petih podjetij s področja avtomobilske industrije, ki iščejo poslovne partnerje ali investitorje iz Turčije za skupen nastop v Sloveniji in drugih državah evropske Unije
 • Predstavitev desetih podjetij iz različnih panog, ki iščejo poslovne partnerje iz Turčije za skupno prodajo ali proizvodnjo v Sloveniji ali Turčiji
 • Predstavitev dveh večjih slovenskih veletrgovcev, ki iščejo partnerje iz Turčije za prodajo izdelkov v Sloveniji (gradbeni material, bela tehnika, tekstil, prehrana)
 • Predstavitev možnosti za zaposlovanje delavcev iz Turčije v Sloveniji (gradbeništvo, gostinstvo...)
 • Predstavitev projekta izterjave dolgov v državah evropske Unije (Pravna fakulteta v Mariboru)
11:30 - 13:00
 
B2B sestanki med slovenskimi in turškimi poslovneži (Slovenska in turška podjetja bomo že predhodno povezali in organizirali medsebojne sestanke) 
 
13:00 - 14:00 Pogostitev za vse udeležence dogodka
 
 
 
 
 
Organizatorji in udeleženci poslovne konference:
 
V organizaciji Slovensko Turškega poslovnega kluba in soorganizaciji Javne agencije SPIRIT Slovenija bodo svojo ponudbo predstavile slovenske razvojne agencije, občine, razvojne cone, banke in podjetja iz različnih panog.
 
 
Ponudba za sodelovanje zajema:
 
 • sodelovanje na investicijsko poslovni konferenci, 28. septembra, 2021 v Istambulu, organizacijo  konference in B2B sestankov,
 • kratko predstavitev projektov oziroma podjetja in možnosti za sodelovanje na sami poslovni konferenci,
 • organizacijo vsaj dveh individualnih sestankov s potencialnimi ciljnimi poslovnimi partnerji,
 • info točko za B2B sestanke na konferenci,
 • deset vrstično predstavitev podjetja in kontaktov za vpis v posebno izdajo revije Slovenia Business,
 • enostransko   predstavitev projektov ali podjetja v reviji Slovenia Business, ki jo bodo prejeli udeleženci konference in ki jo bomo poslali tudi na nekaj tisoč turških podjetij,
 • tri nočitve v hotelu štiri ali pet zvezdic, kjer se bo odvijala tudi konferenca,
 • sodelovanje na sprejemu s pogostitvijo.
 
Za udeležbo na konferenci je možno pridobiti tudi sofinanciranje z vavčerjem Slovenskega podjetniškega sklada. Več informacij je na voljo na tej povezavi.
 
Pripravlja se tudi posebna izdaja revije Slovenia business v slovenskem in turškem jeziku, s katalogom možnih investicij in drugih poslovnih priložnosti za sodelovanje med slovenskimi in turškimi podjetji.
 
Dogodek organizira SLOTUR - Slovensko Turški poslovni klub, v soorganizaciji Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, SPIRIT Slovenija, javna agencija ter drugimi partnerji.
 
 
Več informacij o dogodku:
Slovensko-turški poslovni klub SLOTUR
g. Srečko Pirtovšek, e-mail:  srecko.pirtovsek@slotur.com.
 
 

Želite izvedeti več?

 
Naše vsebine:
 
Poslovanje v Turčiji
Dajatve v Turčiji
Prednosti in izzivi izhodnih investicij