Prispevek OECD Nacionalnih kontaktnih točk k odgovornemu poslovnem ravnanju, 19. maj 2022

sreda, 18. maj 2022

V okviru obiska predstavnikov generalnega sekretariata nacionalnih kontaktnih točk Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD) in nacionalnih kontaktnih točk Avstrije, Madžarske in Združenih držav Amerike bo v prostorih Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo potekala panelna razprava glede pomena nacionalnih kontaktnih točk.

Predstavniki generalnega sekretariata nacionalnih kontaktnih točk OECD in nacionalnih kontaktnih točk Avstrije, Madžarske in Združenih držav Amerike bodo ob obisku namreč opravili pregled OECD Nacionalne kontaktne točke Slovenija in preverili ustreznost umestitve le-te. V okviru obiska bodo potekali pogovori s številnimi predstavniki nevladnih organizacij, akademske sfere, podjetij in državnih organov.

Obisk pa bo tudi spodbuda, da se deležnike bolje poveže med seboj in se utrdi pomen OECD Nacionalne kontaktne točke Slovenija v slovenskem gospodarskem sistemu. Funkciji te točke sta dve:
 
  • prva je promocija smernic OECD za odgovorno poslovno ravnanje mednarodnih podjetij,
  • druga pa je izvensodna presoja primerov s področja odkrivanja korupcije, varovanja človekovih pravic in okolja.

V okviru omenjenega obiska Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira tudi dogodek, na katerem bodo predstavili dodano vrednost nacionalnih kontaktnih točk kot je OECD Nacionalna kontaktna točka Slovenija.

Panelna razprava v okviru obiska bo potekala 19. maja 2022, od 12:00 do 13:00, v hibridni obliki v angleščini.

Fizično bodo v prostorih Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prisotni predstavniki generalnega sekretariata nacionalnih kontaktnih točk Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD) in nacionalnih kontaktnih točk Avstrije, Madžarske in Združenih držav Amerike.

Za udeležbo preko spleta pa se lahko prijavite po e-pošti na jan.sitar@gov.si.
 

OECD Nacionalna kontaktna točka Slovenija - promocijski dogodek (pdf)

 

Preberite tudi:


Predstavitev gospodarstva Avstrije

Predstavitev gospodarstva Madžarske

Predstavitev gospodarstva ZDA