Vas zanima švicarski trg?

ponedeljek, 09. maj 2022

 

V okviru programa Strateško na trg septembra načrtujemo izvedbo spletnih delavnic veznih na švicarski trg, ki predstavlja drugi najpomembnejši izvozni trg za slovenska podjetja.
 
Švica ima zelo uspešno, moderno in perspektivno tržno razvito gospodarstvo. Življenjski standard, industrijska produktivnost, kakovost šolskega in zdravstvenega sistema so med najvišjimi v Evropi.  Ima visoko razvit storitveni sektor, kjer prevladujejo finančne storitve, ter proizvodnjo, ki temelji na visoki tehnologiji in znanju.

Zaradi gospodarske in politične stabilnosti, transparentnega pravnega sistema, dobre infrastrukture in nizkih stopenj davka, je Švica eno izmed najbolj konkurenčnih gospodarstev na svetu.

Blagovna menjava s Švico se v zadnjih letih povečuje. Več o obsegu in strukturi izvoza Slovenije v Švico si lahko preberete tukaj.

 
Vir: MarketLine

Priložnosti za slovenska podjetja v Švici


Perspektivna področja za slovenske izvoznike in vlagatelje so:

Zdravstvo in farmacija:
Švica ima vodilni položaj v svetovni farmacevtski industriji. Priložnosti za podjetja so v oskrbi svetovnih farmacevtskih podjetij s sedežem v Švici, vključno z družbama Novartis in Roche. Številna manjša podjetja so dejavna kot proizvajalci, dobavitelji, ponudniki storitev in prodajna podjetja.

Hrana in pijača: Švica veliko hrane uvozi. Potrošniki povprašujejo predvsem po kakovostnih premium izdelkih, ki se razlikujejo od tistih, ki so že na voljo na trgu. Priložnosti za izvoz so predvsem v segmentih zdravih alternativ obstoječim proizvodnim linijam, etnične hrane, jagnječjega in govejega mesa, alkoholnih pijač, vina ter inovativnih brezalkoholnih pijač.
 
Stroji in oprema: Na švicarskem trgu obstajajo priložnosti za podjetja,  ki proizvajajo opremo in stroje, vključno z opremo IKT. Priložnosti so v oskrbi švicarskih svetovnih korporacij s področja farmacije, kemične industrije, strojev, predelave hrane, finančnega sektorja in trgovanja z blagom. Prav tako so priložnosti za dobavo malim in srednje velikim podjetjem, ki potrebujejo visokotehnološke stroje in opremo.

 

Strateško na švicarski trg – okviren program


V okviru programa načrtujemo izvedbo delavnic na temo:
  • medkulturnih razlik,
  • zakonodaje in davčne politike v Švici,
  • marketinga in  prodaje
  • področja distribucije in
  • načinov pridobivanja direktnih kontaktov.
Vsebine bodo predstavili izkušeni strokovnjaki, ki dobro poznajo švicarski trg in v Švici tudi živijo. V okviru progama bodo predstavljen tudi izkušnje nekaterih majhnih  podjetij, ki že uspešno poslujejo na tem trgu.
 
Spletni seminar je del izobraževalnega programa Strateško na trg, v okviru katerega širimo znanja za lažji vstop na perspektivne trge malim in srednjim podjetjem. Več o programu in kako program ocenjujejo dosedanji udeleženci,  si lahko preberete na tej povezavi.
 

Začetek je predviden v septembru, interes lahko oddate že danes!


V kolikor razmišljate o vstopu ali širitvi poslovanja na tem bližnjem stabilnem trgu, se nam pridružite na spletnih seminarjih, ki bodo predvidoma potekali septembru.
 
Prijave bomo predvidoma pričeli zbirati konec avgusta, interes za udeležbo pa lahko podate že sedaj na tej povezavi.
 
 

Zanima me udeležba v programu Strateško na švicarski trg

 

Preberite si tudi naše članke vezane na švicarski trg:


Napoved švicarske gospodarske rasti za leto 2022

V Švici lani največ registriranih električnih tovornjakov