Zbiranje interesa za udeležbo na slovensko-korejskem poslovnem forumu in srečanju s korejskimi podjetji

četrtek, 27. julij 2023
Južna Koreja je 4. največje gospodarstvo v Aziji. Proizvodni sektor v državi je močno razvit in izvozno usmerjen, v njem pa prevladujejo proizvodnja polprevodnikov, vozil in petrokemičnih izdelkov. Glavne industrijske panoge so še tekstilna industrija, jeklarstvo, avtomobilska industrija, ladjedelništvo in proizvodnja elektronskih izdelkov. Južna Koreja je tudi največja svetovna proizvajalka polprevodnikov.

Za tuje izvoznike je največ poslovnih priložnosti v kemični industriji, na trgu kozmetike, na področju umetne inteligence in pametnih tovarn.

Slovenija je v letu 2022 v Južno Korejo izvozila za 71 mio EUR blaga, uvozila pa ga je za 370 mio EUR. Skupno je blagovna menjava v letu 2022 dosegla 441 mio EUR, s čimer se je Južna Koreja uvrstila na 28. mesto najpomembnejših trgovinskih partneric Slovenije v blagovni menjavi. V izvozu Slovenije v Južno Korejo prevladujejo električni stroji in oprema, iz Južne Koreje pa Slovenija največ uvaža železo in jeklo.

Južna Koreja kandidira za svetovni EXPO 2030Predstavitev je na tej povezavi (you tube s slovenskim prevodom).
 

Slovensko-korejski poslovni forum in srečanje s korejskimi podjetji


Za Slovenijo je Južna Koreja trg priložnosti, kamor želimo okrepiti izvoz. S tem namenom smo v letošnjem letu sodelovali in spodbudili vrsto aktivnosti vezanih na korejski trg, tako gospodarsko delegacijo v Seul kot tudi nedavni obisk delegacije pod vodstvom župana Busana. 

S Korejsko gospodarsko zbornico smo se dogovorili o organizaciji povratnega obiska delegacije korejskih podjetij v Slovenijo, ki bo 30. in 31. avgusta 2023.

Slovenska podjetja pozivamo, da izrazijo svoj interes za sodelovanje in tudi napišejo, s katerim podjetjem konkretno oz. s katerimi podjetji v posamezni panogi bi se radi sestali. Prav tako naj navedejo položaj osebe v podjetju (prodaja, nabava, razvoj ipd.).

Korejska gospodarska zbornica sodeluje pri promociji mesta Busan kot naslednjega potencialnega organizatorja svetovne razstave Expo 2030. Prav tako si želi okrepiti gospodarsko sodelovanje med državama, zato se bo še posebej angažirala pri zagotovitvi ustreznih partnerjev slovenskim podjetjem. 
 
Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da svoj interes za udeležbo na poslovnem forumu potrdite na spodaj navedeni elektronski naslov.

Rok za posredovanje interesa razpisujemo do 23. julija 2023

Rok za registracijo udeležencev poslovnega foruma je iz  11. avgusta, podaljšan na 26. avgust 2023. Registracija je mogoča na povezavi.
 

Zbiranje interesa:

Tanja Drobnič, SPIRIT Slovenija, javna agencija, tel.: 01 589 18 94, e-naslov: tanja.drobnic@spiritslovenia.si
 

Dodatne informacije:

Andreja Mulec Bohinc, SPIRIT Slovenija, javna agencija, tel.: 01 5309 832, e-naslov: andreja.mulecbohinc@spiritslovenia.si
 

Elektronska prijavnica 

Preberite tudi:

Gospodarstvo ter možnost vstopa na južnokorejski trg