NATO agencije


Razpisi zveze Nato so mednarodni javni razpisi za dobavo blaga, storitev in gradenj Natovih poveljstev in sedeža NATO ter v okviru projektov Natovega programa varnostnih investicij (NSIP), ki jih izvaja zveza Nato neposredno, preko svojih agencij ali jih izvajajo države članice Nata.

 
Udeležba Natovih izvajalskih agencij NSPA in NCI Agency se z leti povečuje in že dosega 60% vseh odobrenih sredstev za Natove varnostne investicije.
  

NSPA - NATO Support Agency

NSPA je nastala 1.7.2012 z združitvijo treh Natovih agencij (NAMSA, CEMPA in NAMA) in je Natova integrirana agencija za logistiko in javna naročila. 
 
Z informacijami o Natovi agenciji za podporo ter o razpisih, ki jih izvaja, se lahko seznanite na spletni strani: http://www.nspa.nato.int. Kliknite na »Business with NSPA«, nato "Business ePortal" in izberite "Enter eProcurement".

Pravila o javnih naročilih NSPO.
 
Če se želite registrirati za prejemanje podatkov o razpisih s področja vaše dejavnosti, ki jih izvaja ta agencija, kontaktirajte Oddelek za javna naročila NSPA na naslov: pp@nspa.nato.int.
 
  

NCI Agency - NATO Communications and Information Agency

NCI Agency je nastala 1.7.2012 z združitvijo treh Natovih agencij (NC3A, NCMA in NCSA). Agencija razvija, gradi, upravlja in vzdržuje komunikacijsko informacijsko omrežje in druge komunikacijske sisteme zveze Nato.
 
Z informacijami o Natovi agenciji za komunikacije in informacije ter o razpisih, ki jih izvaja, se lahko seznanite na spletni strani: http://www.ncia.nato.int. Kliknite na "Opportunities", izberite "Industry" in potem izbirate med aktivnostmi nekdanje NC3A in NCMA ozrima nekdanje NCSA agencije.
 
Za podrobnejše podatke in informacije glede včlanitve lahko kontaktirate NCI Agency na naslov boa@ncia.nato.int.

S splošnimi vprašanji glede neposrednega sodelovanja z NATO agencijami se lahko obrnete na gospoda Drageca Kovača, predstavnika v Natovem odboru za infrastrukturo, na naslov: dragec.kovac@mors.si.