Gospodarski horizont: ekonomske perspektive - Analiza kanadskega gospodarstva, inflacija in obrestne mere

petek, 09. februar 2024
 

CSCC Business Insights 2024, 1. epizoda


sreda, 28. februar 2024
ZOOM: 18:00 (CET) / 12:00 (EST)
 

Predavatelj na dogodku

Robert Kavčič, direktor BMO (Bank of Montreal) in kanadski višji ekonomist

V uvodnem delu serije CSCC Business Insights 2024 Kanadsko slovenska gospodarska zbornica vabi slovenska podjetja, da se ji pridružijo pri spoznavanju kanadskega gospodarskega sektorja preko te interaktivne konference. Po predavanju Roberta Kavčiča bo sledil segment vprašanj in odgovorov, kjer bodo udeleženci imeli priložnost za neposreden pogovor s strokovnjakom.

Eden najvidnejših kanadskih ekonomistov Robert Kavčič bo delil svoje znanje in analize na temo o kanadskega gospodarstva. G. Kavčič izvaja finančno svetovanje za večja podjetja ter svetuje kanadskim državnim inštitucijam na področju ekonomije.

Robert bo osvetlil ključne vidike kanadskega gospodarstva, vključno z inflacijo, obrestnimi merami, delnicami, stanovanjskim trgom ter vplivom na fiskalna gibanja v državi. Zaposlen je pri Bank of Montreal in ima ključno vlogo pri analizi regionalnih gospodarskih in fiskalnih trendov v Kanadi in ZDA. Je avtor publikacij Provincial Monitor in State Monitor.

Robert redno prispeva k publikacijam drugih oddelkov, vključno z Canada AM Notes, Focus in econoFacts. Spremlja tudi delniške trge z makroekonomskega vidika prek publikacije Global Equity Weekly. Kot reden komentator gospodarskih in finančnih gibanj se pojavlja tudi v medijih, kjer ga redno lahko zasledimo na programu postaj, kot so CBC, CNN, Bloomberg, Business News Network ...

Pred svojim prihodom v BMO je Robert delal v oddelku za raziskave pri kanadski centralni banki (Bank of Canada). Robert je diplomiral iz ekonomije na University of Western Ontario in magistriral iz ekonomije na Univerza Carleton.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.
 

Prijava

Na dogodek se je potrebno predhodno prijaviti. Prijave so zaključene.

Po registraciji bodo udeleženci prejeli potrditveno e-poštno sporočilo s podatki o pridružitvi.
 

Dodatne informacije

Canadian Slovenian Chamber of Commerce
e-naslov: info@canslo.com

Vabilo (pdf) 
 

Preberite tudi:


Kanadski gospodarski obeti za leto 2024

Gospodarstvo ter možnost vstopa na kanadski trg

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini