Humanizacija tehnologije - umetna inteligenca in robotika, 7. april 2022

ponedeljek, 04. april 2022
 

Sporazum CETA odpira nove možnosti na gospodarskem, znanstveno-raziskovalnem in akademskem področju


Sporazum CETA med Evropsko unijo in Kanado odpira slovenskim podjetjem in organizacijam nove možnosti na gospodarskem, znanstveno-raziskovalnem in akademskem področju. O zanimivih izsledkih raziskovalnega dela med Slovenijo in Kanado ter z njim povezanimi priložnostmi na znanstveno-raziskovalnem področju, bosta spregovorila dr. Maša Jazbec in Ty Shattuck.
 
Uporaba umetne inteligence in robotike je čedalje bolj v porastu in prinaša inovativne rešitve v medicini, nadomeščajo celo natakarje in receptorje v hotelskih kompleksih, v proizvodnji ter še mnogo drugje. Njihove sposobnosti segajo dlje od tega, kar si večina od nas sploh lahko predstavlja.
 
Maša Jazbec, doma iz Trbovelj, je prva Slovenka z japonskim doktoratom s področja intermedijske umetnosti z Univerze Tsukuba. Vodja raziskovalnega laboratorija DDTlab, ki deluje na področju kibernetike, virtualizacije, BCI sistemov in robotike. Obenem si prizadeva si za izvedbo projekta Trbovlje novomedijsko mesto, skozi katerega želi združiti tehnologijo, znanost, umetnost in gospodarsko iniciativo ter doseči preboj na vseh omenjenih področjih, obenem pa mestu in njegovim prebivalcem ponuditi novo identiteto. 
 
Eden od vodilnih kanadskih inovacijskih centov McMaster Innovation Park v okviru svojega delovanja podpira startupe, podjetja in raziskave ter ponuja prostor, kjer se uresničujejo ideje in vizije. Glavni mož, ki stoji za institucijo, je izvršni direktor Ty Shattuck. Preden se je pridružil ekipi MIP, je opravljal vodilne funkcije znotraj digitalnih medijev, v letalski in vesoljski industriji in v kapitalskih naložbenih projektih. Zaradi večletnih izkušenj v tehnološkem sektorju, danes v MIP-ju pomaga izumiteljem, raziskovalcem, podjetnikom in visokotehnološkim organizacijam, da svoje inovativne ideje prelevijo v poslovno realnost.
 
Sporazum CETA med Slovenijo in Kanado odpira možnosti na gospodarskem, znanstveno-raziskovalnem in akademskem področju, zaradi česar lahko tudi slovenska raziskovalna podjetja predstavijo svoje visokotehnološke inovacije in znanstvene raziskave na mednarodni ravni.
 

Spletni pogovor: dr. Maša Jazbec in Ty Shattuck, 7. april 2022, 1:00 p.m. (EST) / 7:00 p.m. (CET)


Dr. Maša Jazbec in Ty Shattuck bosta na četrtkovem spletnem pogovoru 7. aprila 2022, ob 1:00 p.m. (EST) / 7:00 p.m. (CET) spregovorila o raziskavah in priložnostih sodelovanja med Slovenijo in Kanado na področju umetne inteligence, tehnologije in o svojem delovanju.
 

Prijava

 

Vabilo


***

O Kanadsko slovenski gospodarski zbornici

Kanadsko slovenska gospodarska zbornica se že od leta 1990 posveča temu, da bi Slovencem v Kanadi in tujini omogočila povezovanje in delitev svojega poslovnega znanja. Prizadevamo si organizirati poslovne dogodke in seminarje, dogodke mreženja in priložnosti za nadaljnji razvoj vašega podjetja ter hkrati ozaveščati o drugih tovrstnih priložnostih.
 
Sporazum CETA med Kanado in EU je odprl vrata za vznemirljive nove trgovinske priložnosti, zato se Kanadsko slovenska gospodarska zbornica Slovenije razvija v prostor za izmenjavo idej, mreženje ali sodelovanje v trgovini ali naložbah.

Od ustanovitve leta 1990 so glavni cilji zbornice naslednji:
  • služiti kot glas kanadsko slovenske poslovne skupnosti,
  • spodbujati trgovino, industrijo in naložbe med podjetniki, podjetji in korporacijami, s posebnim poudarkom na kanadsko-slovenskem vidiku
  • preučevati in analizirati trende in dogajanja, ki vplivajo na kanadsko slovensko poslovno skupnost
  • organizirati skupinske seminarje in razprave o trgovini in poslovanju ter vprašanjih, ki so zanimiva za kanadsko slovensko poslovno skupnost
  • zagotoviti forum za kanadsko slovensko poslovno skupnost za razvoj možnosti in programov, ki prispevajo h družbeni, ekonomski in fizični kakovosti življenja v Kanadi
  • olajšati poslovne in socialne stike med svojimi člani
  • spodbujati trgovino, industrijo in naložbe med gospodarstveniki, podjetji in korporacijami iz Slovenije in Kanade ter razvijati in izboljševati gospodarske, trgovinske in industrijske odnose med Slovenijo in Kanado.

Avtorica: Samanta Coraci
 
Za svetovanje in pomoč pri poslovanju s Kanado se lahko obrnete na predstavnike Kanadsko slovenske gospodarske zbornice:
Sonya Rosenwirth, izvršna direktorica, e-mail: sonya@canslo.com, telefon: 001 905 847 8566
Simon Pribac, predstavnik CSCC v Sloveniji, e-mail: simon@canslo.com, telefon: 064 187 110. 

 
 

Poglejte tudi:

Učinki sporazuma CETA na slovensko gospodarstvo