Konferenca: Najboljše trajnostne ideje in prakse, Kranjska Gora, 31. marec 2023

četrtek, 09. marec 2023

 
Vabimo vas na konferenco »Najboljše trajnostne ideje in prakse«, ki bo potekala v petek, 31. marca 2023 s pričetkom ob 9.00 v Hotelu Kompas Kranjska Gora (Borovška cesta 100, 4280 Kranjska Gora).

Konferenca je namenjena promociji najboljših trajnostnih idej in praks v poslovanju ter povezovanju podjetnikov iz Poljske, Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije.
 
Osrednja tema dogodka je raziskovanje izzivov, s katerimi se podjetja soočajo v trenutnih političnih in gospodarskih razmerah, ter predstavitev uspešnih primerov trajnostnih praks v različnih panogah in državah. Naši panelisti, ki so strokovnjaki na svojih področjih, bodo predstavili te primere in se na okrogli mizi pogovarjali o vprašanju, ali so podjetja pripravljena na prihodnost.
 
Konferenca se bo začela s kratko predstavitvijo izbranih projektov iz Poljske, Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Sledila bo moderirana razprava. Predstavili se bodo tudi slovenski poslovni klubi iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Poljske.

Zadnji del dogodka bo namenjen neformalnemu druženju in B2B sestankom.
 

Gosti in panelisti na konferenci

Predstavljamo vam naše ugledne goste in paneliste:
 
  • Dr. Saša Muminović (Hrvaška) je član uprave AquafilSLO d.o.o. v Sloveniji in predsednik uprave AquafilCRO v Hrvaški. Skupina Aquafil je pionir v krožnem gospodarstvu, prepoznavna po kakovosti in inovativnosti izdelkov.
 
  • Zeno Kastlunger (Italija) je podpredsednik konzorcija Dolomiti Superski, največjega konzorcija podjetij za smučarske objekte na svetu. Je tudi predsednik konzorcija Skirama Kronplatz, konzorcija podjetij za smučarske objekte v turističnem območju Kronplatz, in izvršni direktor podjetja Skiarea Miara, ki deluje kot podjetje za smučarske objekte in proizvodnjo zelene električne energije.
 
  • Vanessa Gatto (Italija) je magistrica trajnostne kemije in tehnologij, višji raziskovalec pri Crossing Srl, je strokovnjak za krožno gospodarstvo in ekološko oblikovanje v okviru načel zelene kemije za okoljsko trajnostne procese in izdelke za predelovalno industrijo.
 
  • Werner Kruschitz (Avstrija) je izkušen veteran sektorja recikliranja plastike, z več desetletji izkušenj v industriji. Prej je bil lastnik mednarodno priznanega podjetja za recikliranje plastike, kjer je pridobil obilico strokovnega znanja in izkušenj na tem področju. Kot vodja KRM je zdaj zavezan izkoriščanju svojih obsežnih izkušenj za svetovanje pri optimizaciji obstoječih in gradnji novih obratov za recikliranje plastike.
 
  • Tomas Vucurevic (Slovenija) je lastnik BRAIND, mednarodnega svetovalnega podjetja za strategijo blagovnih znamk s sedežem v Ljubljani in Münchnu. BRAIND je specializiran za komercializacijo trajnostnih in krožnih materialov in je v zadnjih 10 letih svetoval številnim mednarodnim blagovnim znamkam. Tomas je pravi strokovnjak, ko gre za trajnost in lahko v naši razpravi osvetli najnovejši razvoj dogodkov.
 
  • Lesław Jan Ślisz (Poljska) je izkušen projektni vodja raziskav in razvoja ter finančni direktor s 27-letnimi izkušnjami v finančnem upravljanju. Uspešno je implementiral nove izdelke in storitve v medicini, farmaciji, avtomobilizmu in prehrani (AHP SA, EMC Instytut Medyczny SA, Synektic SA, Solvera SA, Limet, Metalerg sp. z o.o., Mackbus sp. z o.o., Romi sp. z o.o., Galvamet, NTM1 sp. z o.o., Diata, OSMO). Ima bogate izkušnje pri sodelovanju z NCBIR, PARP in EU, prav tako je tudi član EIT Food Seedbed Alumnies 2021.
 

Dnevni red konference

Dnevni red dogodka:
 
Ura  
9:00 - 9:30 Registracija
9:30 - 9:45 Nagovor Rok Capl, v.d. direktorja SPIRIT Slovenija 
9:45 - 10:15 Kratka predstavitev izbranih projektov iz Poljske, Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije
10:15 - 11:15 Moderirana panelna razprava
11:15 - 11:30 Vprašanja in odgovori
11:30 - 12:00 Kratka predstavitev slovenskih poslovnih klubov iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Poljske
12:00 - 13:00 Neformalno mreženje in B2B srečanja
13:00 - 14:00 Prevoz v Planico
14.00 - 16.00 Kosilo in ogled smučarskih skokov v VIP prostoru v Planici

Dogodek je brezplačen in bo potekal v angleškem jeziku.

Po konferenci bomo obiskali Planico, kjer bomo spremljali skakalno prireditev iz VIP prostora.
 
Vabimo vas, da se udeležite te izjemne konference in se povežete s podjetniki iz vse regije.
 

Prijava in dodatne informacije

 
Prijave na dogodek zbiramo do 29. marca 2023.

Prijavnica na dogodek: Najboljše trajnostne ideje in prakse

 
Več informacij:

Martin Zadel, SPIRIT Slovenija; e-naslov: martin.zadel@spiritslovenia.si
 
 

Preberite tudi: 

Globalni trendi na področju zelenih tehnologij in trajnostnega razvoja

Emisije ogljika so se leta 2022 povečale manj od pričakovanj