Lidl z lastno blagovno znamko pomorskega tovornega prometa

torek, 19. april 2022
 

Prijava blagovne znamke Tailwind Shipping Lines

Nemška trgovska veriga Lidl bo odslej zagotavljala lastne storitve pomorskega tovornega prometa, saj je vložila prijavo blagovne znamke Tailwind Shipping Lines.

Ime bo veljalo za vse storitve tovornega prevoza, vključno s prevozom tovornih ladij, letalskim tovornim prevozom ter storitvami pri uvozu in izvozu tovora, v skladu z blagovno znamko, ki jo je Lidl v Nemčiji prijavil pri Uradu za intelektualno lastnino EU.

Tiskovna predstavnica Lidla je potrdila, da bo družba Lidl v prihodnje delno uporabljala lastne kapacitete za pomorski tovorni promet. To je še ena komponenta za zagotavljanje Lidlovih oskrbovalnih verig in razpoložljivosti blaga v trgovinah.
V novembru, ko je Lidl objavil svoje zadnje celoletne rezultate, je takratni izvršni direktor Lidla GB Christian Härtnagel dejal, da so jim globalne zamude pri pošiljanju povzročile težave pri dobavah splošnega blaga.

Štirikratno povečanje stroškov pošiljanja v letu 2021, ki ga je deloma povzročilo veliko povpraševanje po tehnoloških in farmacevtskih izdelkih, je bil eden od gonilnih dejavnikov naraščajočih cen živil, ki so letos privedle do visoke inflacije.
Lidl, ki je del maloprodajne skupine Schwarz, namerava svoje ladje uporabljati do sredine tega leta.
 

Za najem lastnih ladij so se odločile tudi druge trgovske verige

Med krizo globalne dobavne verige, ki jo je med pandemijo doživela množica dobro znanih maloprodajnih družb, kot so Asda, Ikea, Walmart, Costco, John Lewis in Home Depot, so se mnoge med njimi odločile za najem lastnih ladij.
 

Angleška trgovska veriga Asda je na primer pred božičem 2021 najela lastno tovorno ladjo, da bi omogočila razpoložljivost ključnih prazničnih izdelkov.
Tudi John Lewis v Združenem kraljestvu ter Costco in Walmart v ZDA so zakupili lastne ladje za zaščito svojih zalog, ter se tako spopadli z izzivi celotne panožne dobavne verige in si zagotovili dovolj zalog na policah za kupce ta božič. 
 

O družbi Lidl 

Lidl je ena vodilnih evropskih trgovskih verig na področju maloprodaje hrane. Ima več kot 200 skladišč in distribucijskih centrov ter okoli 11.200 trgovin. Družba je prisotna v 32 državah po vsem svetu. Pred kratkim je vstopila tudi na trg ZDA.
 

 
 
Viri: Factiva, The Grocer
 
 

Preberite še:
 

Glavni trendi, ki vplivajo na globalne dobavne verige v 2022
 
Globalni trendi na področju transporta in logistike
 
Lockdown v Šanghaju bo povečal stroške prevoza
 
Vpliv rusko-ukrajinske vojne na globalni kontejnerski promet