Magna odpira 5. tovarno na Slovaškem

četrtek, 28. april 2022
 

Proizvodnja v 5. tovarni Magna na Slovaškem bo stekla v Q4 2022

Družba Magna širi svoj ADAS in elektrifikacijski odtis z odprtjem nove tovarne v mestu Kechnec na Slovaškem. Tovarna, ki bo večinoma oskrbovala evropske proizvajalce avtomobilov, ima površino približno 22.000 m2. Začetek proizvodnje je predviden v Q4 2022, v tovarni pa bo sprva zaposlenih 100 delavcev.
 
V novi tovarni bodo proizvajali nekatere najbolj inovativne sisteme za pomoč vozniku stopnje 2 (ADAS) in tehnologije za trg električnih vozil. Ti bodo vključevali Magnine najnaprednejše module sprednjih kamer, notranje kamere za lansiranje nedavno objavljenega integriranega sistema za spremljanje voznikov in potnikov ter elektronske krmilne enote za električna vozila.
 
Tovarna, ki je že 5. proizvodni obrat podjetja na Slovaškem, trenutno išče delavce za številna delovna mesta, vključno z menedžerji, inženirji, operaterji in drugimi. Magna namerava do leta 2027 zaposliti do 600 delavcev.
 
"Ta novi proizvodni objekt je ključni mejnik za Magno pri podpiranju vse večjega prizadevanja za elektrifikacijo in avtonomijo vozil," so sporočili iz Magne. 

O družbi Magna International Inc. 

Magna International Inc. je eden največjih svetovnih dobaviteljev v avtomobilski industriji. Globalna mreža družbe vključuje 343 proizvodnih obratov in 91 razvojnih, inženirskih in prodajnih centrov v 28 državah po Severni Ameriki, Evropi in Aziji. Družbo je leta 1957 ustanovil Frank Stronach, sedež družbe pa je v mestu Aurora v Kanadi.

Družba je v letu 2021 z več kot 158.000 zaposlenimi ustvarila 45.376,34 mio CAD prihodkov, kar je približno 30,6 mlrd EUR. Tržna kapitalizacija družbe je 20. aprila 2022 znašala 23.890,60 mio CAD (16,11 mlrd EUR).


Nova tovarna Magna v mestu Kechnec na Slovaškem.


Viri: Factiva, Dow Jones, Canada Stockwatch
 

Preberite še:

Trendi avtomobilske industrije

Globalni trendi na področju panoge strojev in naprav

Globalni trendi na področju avtomobilske industrije

Indija - globalno središče za proizvodnjo avtomobilskih delov

Vertikalna integracija avtomobilske industrije