Okrogla miza: Gospodarski in trgovinski sporazum med EU in Kanado, 21. september 2021

sreda, 08. september 2021
 
Evropska komisija v sodelovanju z Evropsko kanadsko gospodarsko zbornico v Kanadi (EUCCAN) 21. septembra 2021 organizira okroglo mizo namenjeno mikro, malim in srednje velikim podjetjem. Ob tej priložnosti bodo tudi obeležili štiri leta od začasnega začetka veljavnosti gospodarskega in trgovinskega sporazuma med EU in Kanado (CETA).


 
V okviru okrogle mize bodo imela podjetja priložnost, da se seznanijo z izkušnjami drugih evropskih podjetij pri koriščenju ugodnosti sporazuma  in spoznati prednosti, ki jih ponuja CETA. Prav tako bodo podjetja dobila praktične napotke strokovnjakov o tem, kako izkoristiti vire, kot je portal EU Access2Markets, Enterprise Europe Network  (EEN) in storitve nacionalnih agencij za promocijo trgovanja.
 
Konkretni predlogi, podani v okviru okrogle mize, bodo vključeni v predloge za akcijski načrt EU-Kanada za boljše izkoriščanje priložnosti, ki jih ponuja CETA.
 
Kanada je deveto največje gospodarstvo na svetu po BDP in pomemben uvoznik blaga in storitev. Podjetjem EU ponuja številne priložnosti. Več o blagovni menjavi Slovenije s Kanado je na voljo na tej povezavi.
 
Sporazumi o prosti trgovini, kakšen je CETA, postajajo v dananšnjem času pomembnejši kot kdaj koli prej. CETA predstavlja ambiciozen sporazum o prosti trgovini, ki zajema skoraj vse sektorje in področja trgovine med EU in Kanado. Zahvaljujoč sporazumu CETA imajo lahko mikro, mala in srednja podjetja prednostni dostop do trga  in manjše ovire za širitev poslovanja.
 
 

Informacije o dogodku

Datum: torek, 21. september 2021; Čas: 15.00 - 17.00 (CET)
Kraj: virtualno srečanje  
 
Program dogodka (pdf)
 

Komu je dogodek namenjen?

 
K udeležbi vabljena mikro, mala in srednje velika podjetja, ki:
  • še ne izvažajo svojih izdelkov ali storitev v Kanado, vendar jih to zanima; ali
  • svoje izdelke ali storitve že izvažajo v Kanado, vendar želijo razširiti svoje poslovanje in
predstavniki združenj in zbornic, ki pokrivajo področje internacionalizacije mikro, malih in srednje velikih podjetij.
 
 

Prijava na dogodek

 
Prijave zbirajo na tej povezaviRok za prijavo je 17. september 2021.
 
Po uspešni prijavi bodo udeleženci prejeli potrditveno e-poštno sporočilo z navodili glede udeležbe in končnim dnevnim redom dogodka.
 

Želite izvedeti več?

 
Naše vsebine:
 
Poslovanje v Kanadi
Dajatve v Kanadi
Trgovinski sporazumi EU
Portal Access2Markets