Priložnosti za izvoz storitev v Veliko Britanijo

ponedeljek, 07. junij 2021

SPIRIT Slovenija, javna agencija je 20. in 27. maja organizirala spletni seminar vezan na priložnosti za izvoz storitev v Veliko Britanijo. Dogodka se je udeležijo 18 predstavnikov iz 17-ih podjetij.
 
Seminar smo pričeli s kratko predstavitvijo udeležencev, njihovih podjetij in dosedanjih stikov z Veliko Britanijo. Sledila je predstavitev britanskega gospodarstva, osrednjih gospodarskih kazalcev ter sektorjev priložnosti.  

Poudarek v nadaljevanju seminarja  je bil dan tudi posebnostim veznim na cenovno in marketinško strategijo ter postopku odpiranja podjetij v Združenem kraljestvu.  Svoje izkušnje so delili tudi predstavniki treh slovenskih podjetij, ki že uspešno poslujejo v Veliki Britaniji.

V okviru druge dne seminarja so bile predstavljene glavne spremembe, ki jih slovenskim izvoznikom storitev v Veliko Britanijo prinaša prostotrgovinski sporazum. Izpostavljeno je bilo dejstvo, da nov trgovinski sporazum ne predvideva avtomatičnega priznavanja poklicnih kvalifikacij. Poudarjeno je bilo tudi, da je za delo v Združenem kraljestvu potrebna viza. Za ostale primere npr. obisk sejma, konference ali podpis pogodbe pa viza ni potrebna, v kolikor obisk traja manj kot šest mesecev.

V nadaljevanju  so bile predstavljena posebnost davčne zakonodaje ter posebnost britanske poslovne kulture, priporočila za izdelavo tržnih raziskav ter prodajni kanali za storitve. Seminar smo zaključili s tematiko vezno na družbene medije v Veliki Britaniji.
 

Posnetek seminarja


Posnetek seminarja si lahko ogledate na tej povezavi. 
 

 

Predstavitve

Britansko gospodarstvo (pdf)
Ustanavljanje podjetij v Veliki Britaniji  (pdf)
Cenovna in marketinška strategija (pdf)
Nov trgovinski sporazum (pdf)
Obdavčitev v Veliki Britaniji (pdf)
Britanska poslovna kultura (pdf)
Prodajni kanali za storitve in kako začeti (pdf)
Tržna raziskava (pdf)
Družbena omrežja (pdf)
 

Želite izvedeti več?

Naše vsebine
 
Predstavitev poslovnega okolja Združenega kraljestva
Gospodarske panoge Združenega kraljestva
Svetovalec v Združenem kraljestvu