Expo Dubaj 2020


Svetovna razstava Expo se po Milanu, kjer se je zelo uspešno predstavila tudi Slovenija, seli v Dubaj v Združenih arabskih emiratih. Pod sloganom Povezovanje idej za prihodnost se bo predstavilo več kot 190 držav, zaradi česar se je dogodka že sedaj oprijel sloves razstava presežkov. Organizatorji v šestih mesecih, torej med 1. oktobrom 2021 in 10. aprilom 2022, pričakujejo več kot 25 milijonov obiskovalcev iz vsega sveta. Svetovna razstava EXPO bo prvič v njeni zgodovini gostovala v državah MEASA (Srednji vzhod, Afrika in Južna Azija) in bo po besedah organizatorjev predstavljala vrata v svet in na trg, kjer živi kar 3,2 milijarde prebivalstva.

Prizorišče razstave bo sestavljeno iz treh vsebinskih in arhitekturnih segmentov, ki predstavljajo tri ključne teme letošnje razstave: trajnost, mobilnost in priložnosti.

Predstavitev Slovenije


Slovenija se bo v Dubaju predstavila z geslom Slovenia. Green and Smart Experience, s čimer poudarjamo trajnostno, sodobno in ustvarjalno plat našega značaja. Svetovno javnost bomo nagovorili z zgodbami, ki govorijo o edinstvenem prepletu neokrnjene narave, znanja, inovacij in prebojnega gospodarstva .


Slovenija bo v Dubaju simbolizirala zeleno srce Evrope in obiskovalce nagovorila z avtentičnimi podobami in vrhunskimi multimedijskimi predstavitvami, ki jih bodo za nekaj časa predstavile v tiste kotičke naše dežele, na katere smo še posebej ponosni.

Na vsakem koraku jim bomo ponudili dobre razloge za odkrivanje Slovenije in delitev sporočil, ki bodo svet prihodnosti zagotovo spreminjale na bolje.

Predstavitev trga

Predstavitev trga Združenih arabskih emiratov

Spoznajte poslovno okolje Združenih arabskih emiratov. Preučite tržne poti, plačevanje in transportne možnosti.
 

Kontakt na trgu


SABC - Slovensko arabski poslovni svet 
Predsednik kluba: Luka Velepič
Kontaktna oseba: Karin Pečelin, generalna sekretarka; e-mail: karin.pecelin@sloarab-bc.com
Url: www.sloarab-bc.com

Slovensko arabski poslovni svet je organizacija, ki razvija trgovinske in gospodarske odnose med Slovenijo in arabskimi državami, ter nudi pomoč pri vzpostavljanju poslovnih stikov med gospodarstveniki. SABC ima sedež v Dubaju (Združeni arabski emirati).
 
Aktinosti kluba - EXPO Dubaj 2020 :
  • poslovni “Hub”, kot podpora državi in gospodarskim družbam,
  • aktivna vključitev Slovencev, ki živijo in delajo v ZAE,
  • pomoč podjetjem pri sofinanciranju udeležbe
  • pomoč pri formiranju paketov za udeležence in razstavljalce; podpora MGRT, GZS, SPIRIT
  • pomoč vstopa (certificiranje) slovenskih produktov za (F&B) potrebe SLO – pavilliona, logistike prevoza, priprave in posrednih “door to door” izvedbenih aktivnostih,
  • postavitev slovenskega Show Room-a (SRS),
  • individulano svetovanje in podpora članom, udeležencem EXPO 2020 v organizaciji formalnih in neformalnih izvensejemskih aktivnosti,
  • organizacija poslovnih delegacij, B2B srečanj, sestankov, dogodkov ter promocijskih nastopov.

Več informacij:

Predstavitev Slovenije na EXPO Dubaj 2020

 

Novice


Vse aktualne novice