Avstrija

Poslovni obisk Avstrije

Državni prazniki in dela prosti dnevi

v letu 2019
 
 
1. januar Novo leto
6. januar Sveti trije kralji
21. april Velika noč
22. april Velikonočni ponedeljek
1. maj Praznik dela
30. maj Vnebohod
10. junij Binkoštni ponedeljek
20. junij Sveto rešnje telo
15. avgust Marijino vnebovzetje
26. oktober Državni praznik
1. november Dan spomina na mrtve
8. december Marijino brezmadežno spočetje
25. december Božič
26. december Štefanovo


Vir: www.noworkdays.com

 

Priporočena dnevnica

Dnevnica je 44 EUR.

Vir: www.racunovodja.com, Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino (Ur.l. RS, št. 51/2012)

 

Diplomatsko konzularna predstavništva, vizumi, varnost potovanj

Informacije o diplomatsko konzularnih predstavništvih, vizumih in varnosti potovanj so dostopne na spletni strani Ministrstva RS za zunanje zadeve.

 

Električna napetost

220 voltov, 50Hz

 

Poslovni običaji

Čas je za avstrijske poslovneže denar, zato se je zelo priporočljivo držati dogovorjenega termina in ne zamujati na sestanke. Rokovanje je običajno na začetku in koncu vsakega poslovnega ali družabnega srečanja. V poslovnem svetu je treba biti pozoren na to, da starejša oseba prva ponudi svojo vizitko mlajši, nasprotna gesta se ponekod smatra za nevljudno. Običaj je, da kosilo med delovnim časom plača tisti, ki povabi in je zato nevljudno, da poskuša povabljeni plačati račun. Rože so zelo priljubljeno darilo in se jih podarja zelo pogosto.

Avstrijci so zelo korektni in zanesljivi poslovni partnerji. Nepotrebne informacije, ki niso povezane s poslom, in znatna govorica telesa niso običajne in večinoma niso prisotne. Avstrijci pri poslovanju cenijo osebni prostor, za katerega pričakujejo, da ga bodo sogovorniki spoštovali. Ko se pripravljate na sestanek imejte svoje ideje podprte z grafi in drugimi podpornimi informacijami, ki naj jasno kažejo in podpirajo vaše ustne ideje.

 

Jezik

Nemški jezik, v poslovnem svetu je uveljavljen tudi angleški jezik.