Na spletni platformi eBay je aktivnih več kot 30.000 prodajalcev z Balkana

četrtek, 09. marec 2023
 

Uspešna prodaja prodajalcev iz balkanskih držav na eBay spletni platformi

Na spletni platformi eBay je že več kot 30.000 aktivnih prodajalcev iz balkanskih držav. Ti vsakih 11 sekund opravijo vsaj eno prodajo na eBay platformi, je v intervjuju za bolgarsko tiskovno agencijo BTA povedala Daniel Biran, vodja poslovnega razvoja pri eBayu in menedžerka za globalne trge.

Balkanski prodajalci uspešno prodajajo na eBay platformi, blago pa izvažajo predvsem v ZDA in na pomembnejše evropske trge, kot so Združeno kraljestvo, Nemčija, Italija in Francija.

eBbay platforma ponuja edinstveno podporo in program rasti za balkanska podjetja, da razvijejo svoje spletne dejavnosti in začnejo prodajati na tujih trgih. Program ponuja osebno podporo, vodenje in finančne ugodnosti za pomoč pri vključitvi več balkanskih podjetij in njihovih izdelkov, po katerih je veliko povpraševanje.

Da bi povečala svojo prisotnost na Balkanu, se spletna platforma eBay bolj osredotoča na sodelovanje z lokalnimi partnerji in deležniki, ki poznajo vertikale, podjetja in edinstvene izzive vsake države.

V Grčiji je družba na primer najela grškega vodjo poslovnega razvoja, da bi pospešila prodajo pri grških prodajalcih, medtem ko v Bolgariji tesno sodeluje z lokalnim spletnim veteranom Stefanom Tashevom, ki deluje kot ambasador eBaya v Bolgariji. 

Spletna platforma vzdržuje odnose in partnerstva s številnimi organizacijami v regiji za pomoč ekosistemu, kot so logistične družbe, banke in poslovna združenja.

eBay balkanskim malim in srednje velikim podjetjem ponuja tudi poseben osebni program za globalno rast njihovega poslovanja. Program rasti za nove prodajalce vključuje pomoč in prilagojeno podporo upravitelja osebne rasti, osebni program usposabljanja za vzpostavitev dejavnosti, visoke prodajne omejitve za omogočanje hitre rasti, brezplačno naročnino na trgovino za 3 mesece, trženjske ugodnosti za povečanje vidnosti, kot je 60 % popust za uporabo promoviranih oglasov. Program je vreden več tisoč dolarjev in je upravičenim balkanskim podjetjem na voljo brezplačno.

 

Balkan eCommerce Forum Summit (4. – 5. april 2023) 

Od 4. do 5. aprila 2023 bo v organizaciji eCommerce Academy potekal Balkan eCommerce Forum Summit. Forum bo potekal v Tehnološkem parku v Sofiji, v Bolgariji.

Na njem se bodo zbrali predstavniki e-trgovine iz več kot 10 balkanskih držav. Namen srečanja je začrtati smernice za olajšanje poslovanja lastnikom e-trgovin, ponudnikom e-poslovanja in podjetnikom iz regije. 

Na dvodnevnem forumu bodo obravnavali teme, kot so on-line nakupovanje, čezmejna logistika, tehnološke rešitve za večjo prodajo, digitalni marketing in prodajne platforme. Vsaka sodelujoča spletna tržnica bo imela tudi svojo predstavitev.

 

Spletna platforma eBay 

eBay Inc je platforma za e-trgovino, ki povezuje kupce in prodajalce.

Glavni izdelki družbe vključujejo umetniške izdelke, knjige, vozila in dele, oblačila, čevlje, dodatke za življenjski slog, zbirateljske predmete, pisarniško opremo, obrtne izdelke, elektroniko, izdelke za zdravje in lepoto. Družba ponuja tudi izdelke za dom in vrt, nakit in ure, glasbila, potrebščine za hišne ljubljenčke, keramiko in steklo, športne izdelke, igrače, ter video igre in konzole.

eBay deluje po vsem svetu in ima kupce na 190 trgih. V poslovnem letu 2021 je imela platforma eBay več kot 147 mio aktivnih kupcev, 17 mio prodajalcev ter približno 1,5 mlrd aktivnih oglasov po vsem svetu.

Družba, ki ima sedež v San Joseju v Kaliforniji, zaposluje približno 10.800 delavcev.

V letu 2022 je družba ustvarila 9.655 mio USD prihodkov, kar jo uvršča na 9. mesto največjih spletnih ponudnikov na svetu glede na prihodke. Na prvem mestu je v letu 2022 ostala družba Amazon.com, Inc., s 513.983 mio USD prihodkov.Viri: Factiva, Bulgarian News Agency BTA, FactSet Research Systems Inc.

 

Preberite še:

Spletne prodajne platforme

Kako e-izvažati

Globalni trendi na področju IKT


Priložnosti na bolgarskem trgu
Za informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: