Na Dansko odhaja poslovno razvojna delegacija s področja robotike

nedelja, 09. september 2018

Pod okriljem SPIRIT Slovenija in partnerjev v Odense na Danskem odhaja 28 članska poslovno razvojna delegacija. V njej so predstavniki slovenskih podjetij in institucij, ki se ukvarjajo z razvojem robotike in avtomatizacije ali/in vpeljavo le teh v svoje proizvodne procese. V okviru dvodnevnega obiska se bodo udeležili poslovnih mreženj z mednarodnimi strokovnjaki ter danskega sejma robotike R-18.

Danska velja za eno najbolj aktivnih držav pri spodbujanju razvoja robotike v EU. Posebno vlogo v robotiki ima mesto Odense. V manj kot desetih letih po zaprtju ladjedelnice leta 2009, ki je nudila zaposlitev večini prebivalcev, je namreč mesto postalo sedež svetovno prepoznavnih kompetenčnih centrov s področja robotike in dronov.

Udeleženci poslovno razvojne delegacije se bodo srečali s člani in predstavniki Danskega združenja inženirjev (IDA), The Maersk Mc-Kinney Moller Institute, RoboCluster, LHConsult in Odense Robotics. Odense Robotics  je visokotehnološki ekosistem in vključuje več kot 120 podjetij, ki se ukvarjajo z robotiko in avtomatizacijo, dobavitelje, izobraževalne in raziskovalne institucije, investicijski kapital ter javne akterje. Obiskali bodo tudi  sejem robotike R-18, ki ga bosta 11. septembra 2018 otvorila župan mesta Odense Peter Rahbæk Juhl in danski minister za zunanje zadeve Anders Samuelsen. Slovenskim predstavnikom s področja robotike bo namenjen poseben dogodek, na katerem bodo danskim partnerjem predstavili svoje dosežke in rešitve.

SPIRIT Slovenija delegacijo organizira skupaj z Ministrstvom za zunanje zadeve RS, Kompetenčnim centrom Roboflex ter Strateško-razvojnim inovacijskim partnerstvom Tovarne prihodnosti, ter Danskim združenjem inženirjev (IDA), RoboCluster - nacionalna inovacijska mreža, ki združuje dansko strokovno znanje na področju raziskav, razvoja in oblikovanja robotike ter organizatorji sejma robotike R-18.

Več informacij o gospodarskih delegacijah