Zaključki delovnega sestanka SPK na temo Poslovno okolje Vojvodine

13. junij 2017

Dne 8. junija 2017 je v organizaciji SPK v Novem Sadu, v hotelu Prezident potekal delovni sestanek na temo „Poslovno okolje Vojvodine“. Gosti delovnega sestanka so bili predsednik Pokrajinske vlade Novega Sada, Igor Mirović, predsednik Skupščine mesta Novi Sad, Zdravko Jelušić in direktorica Razvojne agencije Vojvodine Nataša Bajić, ki so velikemu številu članov, slovenskih gospodarstvenikov in uradnikov predstavili poslovno okolje in investicijsko klimo Vojvodine.

Predsednica Slovenskega poslovnega kluba Danijela Fišakov se je zahvalila za udeležbo in zaželela dobrodošlico vsem prisotnim ter poudarila, da je SPK organizacija, ki že petnajsto leto uspešno podpira gospodarsko sodelovanje med Srbijo in Slovenijo. Čeprav je sedež SPK v Beogradu, je njegova naloga, da se dejavnosti in sodelovanje okrepijo tudi v Vojvodini. „Pravijo, da slika pove več od besed in v skladu s tem je slika te prepolne dvorane dokaz zanimanja naših gostov za delo SPK“ navaja Fišakov.

Ekonomski svetovalec na Veleposlaništvu Slovenije Goran Križ je povedal, da se dobri odnosi med dvema državama kažejo skozi vse bolj intenzivno gospodarsko sodelovanje ter da možnosti za sodelovanje obstajajo tudi na številnih drugih področjih.

„Vojvodina je dobro območje za vlaganja. Dejavniki, ki lahko privabijo tuje vlagatelje, so splošna politika, ekonomska stabilnost, dobra politika nacionalne vlade, stabilne javne finance, gradnja infrastrukture za tuje vlagatelje ter napori, ki se izvajajo na pokrajinski in lokalni ravni, da bi se zagotovila ugodna investicijska klima“, poudarja Mirović.

Zdravko Jelušić je poudaril, da Slovenija in Vojvodina že dolgo uspešno sodelujeta ter da so najboljši dokaz tega številna slovenska podjetja, ki so že leta prisotna ter poslujejo na območju Vojvodine.

Gospodarske možnosti in investicijsko klimo Vojvodine ter prioritete v sodelovanju med Srbijo in Slovenijo je udeležencem dodatno predstavila Nataša Bajić, ki je poudarila, da so informacijske tehnologije, okoljevarstvo, izobrazba, kmetijstvo in turizem značilnejši sektorji ter je po končani predstavitvi tudi razpravljala z udeleženci na aktualne teme.

Uradnemu delu sestanka je sledil koktajl, kjer so prisotni izmenjevali stike in mnenja.

Pripravila:
Mag. Danijela Fišakov
Predsednica
Slovenski poslovni klub v Beogradu
E: klub@spk.rs