Slovenski dnevi v Črni gori, Podgorica, 11. in 12. november 2017

9. november 2017
Slovenski poslovni klub v Črni gori v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Podgorici organizira "Slovenske dneve v Črni gori", ki bodo potekali v soboto, 11. novembra in nedeljo, 12. novembra 2017 od 10.00h do 17.00h pred tržnim središčem Delta City v Podgorici.

Uradna otvoritev dogodka bo potekala v soboto, 11. novembra 2017 od 11.00h do 12.00h.
 
Na "Slovenskih dnevih v Črni gori" se bo črnogorski javnosti predstavila Mini Planica - smučarski skoki za otroke in potekal bo turnir FIBA 3x3 v košarki za mlajše kategorije.

Mini Planica je projekt nekdanjega svetovnega prvaka v smučarskih skokih Francija Petka, ki na inovativen način najmlajšim predstavi smučarske skoke, enega najbolj priljubljenih športov v Sloveniji.

Sestavljiva smučarska skakalnica Mini Planica je namenjena otrokom, starim od 6 do 12 let, na njej pa se izvajajo pravi smučarski skoki na otrokom prilagojen in varen način. Več informacij.

FIBA 3x3 turnir v košarki za mlajše kategorije. Košarka je najbolj priljubljen mestni šport na svetu. Igrajo ga lahko vsi, tako moški kot ženske, starejši in mlajši, ter profesionalci in amaterji. Za turnirje 3x3 je značilno, da se igrajo na posebej atraktivnih lokacijah - na mestnih trgih, zaščitenih območjih UNESCO, nakupovalnih centrih ipd. V okviru "Slovenskih dni v Črni gori" bodo potekali 3x3 turnirji za dečke in deklice, razna tekmovanja za publiko in nastopi plesalcev v odmorih.

Vabilo (pdf)

Pripravila:
Aleša Sovinc     
Pooblaščena ministrica
Veleposlaništvo Republike Slovenije v Podgorici
E: Alesa.Sovinc@gov.si